Tips & Tricks

Om zo lang mogelijk van uw sieraden te kunnen genieten kunt u het beste uw sieraden goed onderhouden.
Wanneer je je sieraden op de juiste manier reinigt en bewaart kun je er veel langer plezier van hebben.
Hieronder lees je een paar tips&tricks:

Sieraden opbergen

Sieraden kun je het beste opbergen op een donkere plaats. Gebruik hiervoor sieradenopbergers. Sieradenopbergers zijn niet alleen erg handig om je sieraden in te ordenen, ze hebben ook een belangrijke rol in het schoon en mooi houden van je sieraden. Als je sieraden namelijk opbergt op een stofvrije plek met een zachte ondergrond, in bijvoorbeeld een sieraden doosje of sieradenboom, zorg je ervoor dat je sieraden minder snel aangetast en beschadigd raken. Ook voorkom je beschadigingen en verkleuringen door blootstelling aan zonlicht. Zorg echter wel voor voldoende ruimte tussen je sieraden, zodat ze niet tegen elkaar aan liggen of hangen en daardoor krassen krijgen. Hierdoor blijven je sieraden langer mooi.

Do's & Don'ts

- Pas op met bijvoorbeeld crèmes, parfum en haarlak. Sieraden kunnen hierdoor aangetast worden. Gebruik deze producten alvorens je je sieraden om doet. Wacht minimaal 5 minuten.

- Pas op met vocht! Bewaar je sieraden dan ook nooit in de badkamer.

- Berg kettingen en armbanden op met de sluiting dicht om de kans op "knopen" te verkleinen.

- Draag geen sieraden tijdens het douchen, sporten, zwemmen, slapen of huishoudelijke klusjes met agressieve schoonmaakmiddelen. Hierdoor kunnen sieraden beschadigen of verkleuren.

- Metalen en zilveren onderdelen die door invloed van zuurstof en zonlicht zijn verkleurd kunnen opgepoetst worden met een wollen doekje of een speciaal zilverpoetsdoekje.

- Stel je sieraden niet bloot aan te fel zonlicht/zonnebank. Kleurstenen kunnen daardoor verkleuren.

Reiniging van uw sieraad

LET OP! Omdat niet ieder sieraad van hetzelfde materiaal is gemaakt, verschilt de manier van reiniging per sieraadtype.
Komt u gerust langs om te vragen hoe u uw sieraad het beste kunt schoonmaken.