Garantie & Reparaties

Garantie | Reparaties

• At your service •

Garantie 

Verzorgingsadvies
Je sieraad uit de collectie van Twinkeling is met veel liefde en zorgvuldigheid gemaakt. Je hebt het met zorg uitgezocht en je wilt er nog lang plezier van hebben. Het is belangrijk om je sieraad zorgvuldig te behandelen. Draag het daarom niet tijdens het slapen, douchen, sporten of soortgelijke activiteiten. Vermijd contact met water, parfum, haarlak en bodylotion. Zo blijft je sieraad langer mooi!

Let op met fijne kettinkjes en armbandjes! Deze zijn NIET geschikt om te dragen tijdens slapen, douchen, sporten of soortgelijke activiteiten. Je hebt het vaak niet in de gaten wanneer je ergens achter blijft haken en het sieraad stuk trekt en dit valt niet onder garantie.

Sieraden
Op alle sieraden van Twinkeling zit maximaal 6 maanden garantie op fabricagefouten (tenzij anders aangegeven). De garantie geldt niet op slijtage of gebruiksschade. Zonder aankoopbewijs of garantiebewijs heeft u geen recht op garantie.
Verkleuring van vergulde sieraden valt niet onder de garantie (tenzij anders vermeld). Breuken van kettingen en armbanden vallen tevens niet onder de garantie.

Wanneer een klacht niet binnen de garantievoorwaarden valt kunnen wij onze goudsmid raadplegen om het sieraad te laten repareren. Wij nemen altijd contact met u op over een prijsopgave voordat de reparatie daadwerkelijk wordt uitgevoerd (tenzij anders afgesproken)

Horloges
Op horloges geldt een minimale garantie van 24 maanden op het uurwerk, 1 jaar op de batterij. U heeft alleen recht op garantie wanneer u het aankoopbewijs en/of garantiekaartje meeneemt. 

Buiten de garantie valt:
Een gebroken of beschadigd glas valt niet onder de garantie.
Een gebroken kroon valt niet onder de garantie.
Een versleten (lederen) band door intensief gebruik valt niet onder de garantie.
Een niet waterdicht horloge wat defect is door vocht valt niet onder de garantie.

Waterresistant of waterproof?

3 ATM / 30 meter (ook wel waterresistant/watersealed): deze horloges zijn bestand tegen regen en spatwater.
5 ATM / 50 meter (ook wel waterproof): deze horloges zijn geschikt om mee te douchen of zwemmen, mits geen grote temperatuurverschillen optreden. Deze zijn echter ongeschikt voor snorkelen en duiken met perslucht.
10 ATM / 100 meter (ook wel waterproof): deze horloges zijn geschikt voor de meeste vormen van watersport, zoals zwemmen, zeilen en snorkelen in ondiep water. Zij zijn echter ongeschikt voor torenspringen of duiken met perslucht. Opgepast moet worden voor grote temperatuurverschillen.
20 ATM / 200 meter (ook wel waterproof / divingproof): deze horloges zijn geschikt voor alle vormen van watersport en duiken.
30 ATM / 300 meter duikhorloge voor gemixed gasduiken.

Reparaties

Is uw sieraad of horloge stuk gegaan? U kunt voor verschillende reparaties bij Twinkeling terecht, zoals batterij vervangen en horlogeband verkleinen/vergroten. Ook kunnen wij kleine reparaties aan sieraden zelf doen. 
Wanneer wij het product zelf niet kunnen repareren kunnen wij altijd onze goudsmit raadplegen. 

Betaalmogelijkheden